Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Tips για Βαφή Μαλλιών στο Σπίτι.


Για εντυπωσιακή αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας το καλύτερο είναι να εμπιστευθείτε το κεφαλάκι σας στα χέρια ενός hairstylist. Εάν όμως θέλετε να κάνετε την μηνιαία συντήρηση ή μικροαλλαγές στην απόχρωση τότε μπορείτε να γλυτώσετε  χρόνο και λεφτά εφαρμόζοντας την βαφή μόνες σας.

Μάθετε  λοιπόν τα απαραίτητα μυστικά για να μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι και να έχετε ταυτόχρονα επαγγελματικό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις κομμωτικής!
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

•Εφαρμόζετε τη βαφή σε άλουστα μαλλιά, καθώς έτσι μειώνεται η πιθανότητα ερεθισμών. Ωστόσο, καλό είναι να μην έχουν υπολείμματα από προϊόντα styling.
•Αν την περίοδο που θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας έχετε κάνει και περμανάντ, αφήστε να περάσουν περίπου 10-15 μέρες πριν από τη βαφή.
•Για να περιορίσετε την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων, πριν βάψετε τα μαλλιά σας δοκιμάστε το προϊόν απλώνοντας λίγη ποσότητα πίσω από το αφτί σας. Αν μέσα σε 24 ώρες παρουσιαστεί φαγούρα, κάψιμο, κοκκίνισμα ή εξάνθημα, μην το χρησιμοποιήσετε.
•Μην ανακατεύετε διαφορετικά προϊόντα βαφών, επειδή μπορεί να προκληθούν βλαβερές αναδράσεις και επιπλέον το χρώμα να μην είναι το επιθυμητό.
•Μετά τη βαφή φροντίστε να λούζετε τα μαλλιά σας με ειδικό σαμπουάν και εφαρμόστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ειδική μάσκα.
•Για να μην λερωθείτε με βαφή απλώστε λίγο ελαιόλαδο ή   βαζελίνη κατά μήκος των ριζών των μαλλιών στο μέτωπο, τα αφτιά και το λαιμό.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Στην αγορά υπάρχουν τρείς τύποι βαφών, οι οποίοι εξυπηρετούν διαφορετικές  ανάγκες.
Προσωρινή βαφή: Η διάρκεια τικ είναι μικρή και δεν περιέχει χρωστικές, οξυζενέ ή αμμωνία. Δεν αλλάζει το χρώμα των μαλλιών, απλώς ενισχύει τη φυσική τους απόχρωση.
Ημιμόνιμη βαφή: Έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια (6-8 εβδομάδες), καθώς δεν αλλάζει ριζικά το χρώμα των μαλλιών, επομένως η «ρίζα» αργεί να φανεί. Καλύπτει τις  λευκές τρίχες και επιτρέπει μια διακριτική αλλαγή του χρώματος (ένα με δύο τόνους). Οι χρωστικές περνούν στο εσωτερικό της  τρίχας και αλλάζουν το χρώμα, ωστόσο αυτό μπορεί να ξεθωριάσει.
Μόνιμη βαφή: Διαρκεί 4-5 εβδομάδες. Επιτρέπει τη σημαντική αλλαγή του χρώματος των μαλλιών καθώς και την απόλυτη κάλυψη των λευκών τριχών. Περιέχει οξυζενέ και αμμωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.