Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Συμβουλές & τεχνικές για Ίσωμα με Πιστολάκι.

Το στέγνωμα και φορμάρισμα με το πιστολάκι  είναι για μας τις γυναίκες ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να έχουμε λαμπερά, ολόισα και περιποιημένα μαλλιά. Και ενώ κάποιες γυναίκες τα καταφέρνουν αρκετά εύκολα και μόνες τους να χειριστούν σωστά το πιστολάκι και να πετύχουν ένα καλό αποτέλεσμα, οι περισσότερες δυσκολεύονται στην τεχνική και εξαρτώνται από την επίσκεψη στο κομμωτήριο για μια περιποιημένη κόμμωση.  Με τις κατάλληλες όμως συμβουλές και λίγη εξάσκηση μπορούμε να αποκτήσουμε αρκετή δεξιότητα ώστε αν μη τι άλλο να μπορούμε να πλησιάσουμε αρκετά το επαγγελματικό αποτέλεσμα του κομμωτηρίου.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τις βασικές τεχνικές ισιώματος με πιστολάκι και  διαλέξετε τον τρόπο που σας βολεύει καλύτερα.1. Κλασική τεχνική του ισιώματος
 

2. Με πλατιά βούρτσα    Εδώ ένας κομμωτής δείχνει σε πελάτισσα έναν πιο απλό, γρήγορο  και  αρκετά δημοφιλή  DIY τρόπο  ισιώματος  με μία πλατιά βούρτσα.


3. Και άλλα δύο βίντεο που μπορείτε να βρείτε χρήσιμα

Τα βασικά βήματα για να πετύχετε λεία και στιλπνά μαλλιά:


1. Μετά το λούσιμο ταμπονάρετε απαλά τα μαλλιά σας με μια πετσέτα, χωρίς να τα τρίβετε ώστε να φύγουν τα πολλά νερά. 
2. Απλώστε ένα προστατευτικό σέρουμ κυρίως στις άκρες και ξεκινήστε να τα στεγνώνετε με το πιστολάκι. Για έξτρα όγκο στην ρίζα σκύψτε το κεφάλι και φέρτε όλα τα μαλλιά μπροστά. Στεγνώστε τα αρκετά αλλά όχι τελείως. Θα πρέπει να κρατούν λίγη ακόμη υγρασία. 
3. Χωρίστε τα μαλλιά σε τρία μέρη κορυφή, μέση και χαμηλά (από το ύψος των αυτιών μέχρι το αυχένα) και πιάστε με δύο κλαμερ τα δύο επάνω μέρη. 
4. Με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα από φυσική τρίχα δουλέψτε τούφα-τούφα, ξεκινώντας από το πίσω μέρος και καταλήγοντας σταδιακά στην κορυφή. Τοποθετήστε την βούρτσα στην ρίζα των μαλλιών και καθώς θα χτενίζετε την τούφα προς τις άκρες ακολουθείστε με το πιστολάκι παράλληλα την βούρτσα. Με τον τρόπο αυτό κλείνουν σωστά τα λέπια τις τρίχας και αποκτάτε την γνωστή γυαλάδα του ισιώματος με το πιστολάκι. Προσέξτε να μην κρατάτε το πιστολάκι στο ίδιο μέρος για να αποφύγετε το κάψιμο της τρίχας. 
5. Όταν στεγνώσουν όλες οι τούφες παρατηρήστε μήπως κάποια τούφα χρειάζεται κάποιο πέρασμα ακόμα. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι τελείως στεγνά για να κρατήσουν την φόρμα τους. Για έξτρα διάρκεια ρίξτε, με φορά προς τα κάτω, κρύο αέρα στα μαλλιά σας 
6. Τέλος απλώστε ένα serum σιλικόνης (ελάχιστη ποσότητα) για να λειάνετε τις άκρες και να αποφύγετε το φριζάρισμα.
Πότε πότε αφήστε τα μαλλιά σας να ξεκουράζονται από το πιστολάκι και μην ξεχνάτε να τα περιποιήστε τακτικά με ενυδατικές μάσκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.